Magnus Monié ny VD för Citroën i Sverige

Kommer närmast från Mitsubishi Motors i Sverige

FSC Bilar AB som är generalagent för Citroën i Sverige får en ny vd, det blir Magnus Monié som tillträder som ny verkställande direktör den 1 juni i sommar. Han efterträder den tillfällige vd:n Johan Westin.

Den 1 januari i år blev FSC Bilar AB importör och generalagent för märkena Citroën och DS Automobiles i Sverige. Och nu i sommar blir Magnus Monié ny VD när han efterträder den tillfällige vd:n Johan Westin.

Magnus kommer till Citroën med över 19 års erfarenhet från bilindustrin, närmast från rollen som VD för koncernsyskonet MMC Bilar Sverige AB som är generalagent för Mitsubishi Motors i Sverige. Innan dess arbetade han som försäljningschef för MMC Bilar och han har också haft ledande befattningar inom General Motors Sverige, som varumärkesansvarig för Opel och Chevrolet, samt inom Mazda Motors i Sverige som försäljnings- och marknadschef.

– Magnus har bred erfarenhet från fordonsindustrin samt värdefull bakgrund inom såväl försäljning, verksamhetsstyrning och inte minst att arbeta direkt mot vårt återförsäljarnätverk samt inom en internationell koncern. Till detta är han ödmjuk som person med många viktiga ledaregenskaper och jag är övertygad om att han kommer spela en stor roll för den omvandlings- och förändringsprocess Citroën nu genomgår på den svenska marknaden, säger Christian Norberg, vice VD SC Motors.

Citroën finns representerade på cirka 60 försäljningsställen och ett hundratal verkstäder fördelade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Spånga i västra Stockholm.

– Jag är enormt förväntansfull och smickrad över förtroendet att få axla rollen som VD för Citroën i Sverige och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla och leda den svenska verksamheten, säger Magnus Monié själv.

Foto: Citroën
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com