Lyxiga Bentley Continental GT – 560 hästar

W12-motor • 560 hästkrafter

Just nu säljs en Bentley Continental GT via Bytbil. Den har 560 hästkrafter och massagestolar. Toppfarten är på 318 km/h och har fått keramisk lackbehandling.

Hos Bucketlist Cars AB finns en Bentley Continental GT. Den är årsmodell 2004 och har rullat 20 424 mil.

Under motorhuven finns en sexliters W12-motor på 560 hästkrafter och 650 Nm. Kraften till de fyra hjulen går via en sexväxlad automatlåda. 0–100 km/h går på 4,8 sekunder och toppfarten är 318 km/h.

Bentley Continental GT presenterades 2003 och var den första modellen som konstruerades sedan Volkswagen-gruppen tog över företaget. Bilen delar plattform med Volkswagen Phaeton och Audi A8. Förutom fyrhjulsdriften delar bilen luftfjädringen, och den sexväxlade automatlådan med sina syskonmodeller. Bilen ska bland annat konkurrera med Aston Martin DB9 och Mercedes-Benz CL-klass.

Just det här exemplaret har nyligen besiktigats utan anmärkning och har även fått en keramisk lackbehandling, samt även läderinredningen har gåtts igenom.

Bland bilens utrustningslista finns rattvärme i multifunktionsratten, antisladd och antispinn, avbländande backspeglar, farthållare, bluetooth, och massagestolar.

Är man intresserad av denna Bentley finns den hos Bucketlist Cars AB i Smedjebacken för 339 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com