Lista: Här är bästa bilmärket

Tyskt och japanskt i topp

Ett krångelfritt bilägande – och rolig körning.
Nu har Consumer Reports utsett vilka bilmärken de anser är bäst.
Och de som presterar bäst är de tyska och japanska tillverkarna.

Är du på jakt efter en bil är det väl investerad tid att läsa recensioner och test. De ger information och en bild om den tilltänkta modellen. Men de säger inte allt om märket.
Därför har amerikanska Consumer Reports aggregerat alla sina testkörningar, ägarundersökningar samt felstatistik. Detta har de slagit samman till en topplista över de bästa bilmärkena.

Satsa på Audi

Och är du på jakt efter det bästa, då ska du enligt Consumer Reports satsa på tyska Audi. Deras bilar har bättre pålitlighet än genomsnittet, är roliga att köra, har nöjda ägare och presterar bra i alla tester. Tidningen skriver att alla bilar från Audi de testat fått plus i kanten och rekommenderas som ett bra bilköp.
Även Subaru presterar otroligt bra som märke – och även om de inte kommer upp i samma körglädje som Audin – rekommenderas samtliga testade bilar.

Toppligan rundas av Lexus, Porsche och BMW som alla får samma poäng.
Consumer Reports kommenterar sin lista med att märken med ”moget modellutbud och uppdaterade bilar tenderar att ligga i topp”.

För att ett märke ska vara med på listan är grundkravet att åtminstone två modeller har testats. Därför finns inte Alfa Romeo, Jaguar, Maserati, Ram, Smart och Tesla med. Tidningen har även bara med bilar som finns till salu nu – det vill säga att de hela tiden rensar ur modeller/generationer som inte är aktuella.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com