Lexus framtid: ”Aggressivt elegant”

Bränslecellskoncept förevisar nästa LS

En glimt av en kommande flaggskeppsmodell.
Lexus tar tillfället i akt och inför hemmapubliken visar de upp LF-FC – en ny stor sedan med ”aggressivt elegant” design och bränslecellsdrivlina.

Inför Tokyosalongen ryktades det om att vi kanske skulle få se nästa generation LS. Så var inte fallet och istället är det ett koncept som Lexus visar upp på bilmässan.
Men det är en spännande bil ändå. Detta då det är en bränslecells-hybrid.
Baktill sitter det en elmotor och fram är det två stycken mindre elmotorer som sitter monterade i framhjulen.
Exakt vad drivlinan har för systemeffekt eller prestanda är inget Lexus går in på, utan de vill hellre prata design.

Fräsch nytolkning
Lexus skriver i sin presentation att: Nya LF-FC ska vara en ”fräsch nytolkning av Lexus formspråk ’L-Finesse’, där bilen ur alla vinklar andas bekväm långfärdsvagn”. Rent konkret så är bilen designad som en riktig grand tourer och med en längd på 5,3 meter så är den verkligen ”grand”.
Självklart är den timglasformade signaturgrillen iögonfallande och bredvid den finns stora vertikala luftintag. 21-tumsfälgar och de ”snabba” varselljusen gör även sitt för att bidra till den ”aggressivt eleganta” framtoningen som Lexus poängterar.

Pekskärmar till allt
På insidan finns det plats för fyra och bak har sätena fotstöd. Baksätena går även att fälla och utrymmet ska vara exceptionellt och med tanke på storleken behöver man nog inte ifrågasätta det.
Lexus har inte sparat på krutet när det kommer till att få sitt koncept att framstå som lyxigt. Läder av bästa kvalitet har använts och därtill så är det pekskärmar till allt, till och med fönsterkontrollerna. Om man inte orkar peka, så ska även en hel del kunna styras med gester – och via en holografisk bild på mittkonsolen så ska systemet visa om det hela tolkats rätt.

Lexus säger bara att LF-FC är en ”vink om hur nästa fullstora flaggskeppsmodell kommer att kunna se ut”. Exakt hur mycket av konceptet som kommer att återfinnas när vi får se nya LS återstår att se.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com