Lamborghinis nya bakhjulsdrivna cabdröm

Huracán EVO RWD Spyder är en av de långsammaste Lamborghini-bilarna.
Cabben behöver hela 3,5 sekunder för att ta sig upp till 100 km/h.
Med bakhjulsdriften gör den till en av de roligaste – och möjlig att drifta med.

Lamborghini visar nu upp en av sina allra roligaste modeller: Huracán EVO RWD Spyder. Nästan alla Lambos är fyrhjulsdrivna, vilket är ett arv från Ferdinand Piëch som köpte Lamborghini till Volkswagen-koncernen. Piëch vill att alla modeller skulle vara fyrhjulsdrivna. Men Lamborghinis ingenjörer återvänder ändå till ursprunget: Bakhjulsdrift. Nu presenterar de en öppen Huracán med skönsjungande V10-motor och drivning där bak.

Genom att bilen saknar tak kan du lyssna på sången från 610 hk och 560 Nm.
Huracán EVO RWD Spyder är inte den allra snabbaste Lamborghinin, men kanske den roligaste. Bilen behöver 3,5 sekunder att nå 100 km/h. På 9,6 sekunder når du 200 km / h. Toppfarten är 324 km/h. Men kanske allra mest intressant är att det tar 17 sekunder att fälla ner taket och att det går bra att göra ända upp till 50 km/h.

Bilen skiljer sig en del mot en vanlig Huracán exteriört sett. Den har bland annat en annorlunda frontsplitter, högglansdetaljer och en ny diffusor. Bilen är 30 kg lättare än den fyrhjulsdrivna motsvarigheten. Tomvikten är nu 1510 kg. Svenska priser är ännu inte kända.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com