Kuppen: Stal ny Bentley värd 3,2 milj i Djursholm

Tjuvarna fångades på film - så gjordes fräcka Bentleykuppen

Tjuvarna slog till mot den exklusiva villan i Djursholm och stal bilnycklarna vid ett inbrott. Trots att larmet gick och ägarna var hemma fullföljde de stölden. Bytet: en splitterny Bentley värd 3,2 miljoner kronor. – Allt filmades och tjuvarnas ansikten syns tydligt, säger Sigge Bilajbegovic på Platinum Cars som äger bilen.

 

Biltjuvarna slår allt oftare till mot dyra bilar som står parkerade utanför villor. För att kunna köra i väg med bilen bryter de sig ofta in i huset och tar bilnycklarna. Det var precis vad som hände för en dryg vecka sedan i en villa i Djursholm utanför Stocholm.

Den stölddrabbade villaägaren hade lånat hem en exklusiv Bentley Contintental GT Speed av senaste modell över natten för att provköra den. Bilen var så ny att den inte ens hunnit få registreringsplåtar, utan kördes med gröna saluskyltar. Bentley Continental GT Speed är en av Bentleys mest exklusiva modeller och har ett nypris i Sverige på cirka 3,2 miljoner kronor.

Bilen har en W12-motor på 635 hästkrafter och gör 0-100 på 3,7 sekunder. Toppfarten går heller inte av för hackor: 333 km/h.

Bilen hade lånats för provkörning från den exklusiva bilfirman Platinum Cars i Norrköping. Där hoppas ägaren Sigge Bilajbegovic att de fräcka Bentley-tjuvarna snart ska vara fast, de gjorde nämligen en miss: deras ansikten har tydligt fångats på en övervakningsfilm.

-Tjuvarna var otroligt fräcka och bröt sig in i huset trots att larmet gick och personer var hemma. Allt fångades på film och tjuvarnas ansikten syns tydligt även fast de förstökte rikta bort kameror. Trots att larmet går tar de nyckeln och kör i väg med bilen. Det är som i en Hollywood-film, säger han till BytBil.

Han råder nu alla bilägare om att skydda sina bilar mot stölder och försvåra för tjuvar.

– Se till att alla tänkbara spårningssystem i bilens dator och i appar är aktiverade. Och förvara gärna nycklarna i ett låst skåp i din bostad. Och se till att nyckeln ligger skyddad så att den inte sänder ut signaler som tjuvar kan fånga upp.

Utredarna vid Larmtjänst hyser dock litet hopp om att bilen ska återfinnas i Sverige.

– Ger man sig på en sådan där kärra så är det gissningvis planerat. Jag har svårt att tänka mig att man åker till Bilprovningen i Sverige med den, så sannolikt kommer den att smugglas ut ur landet och gå någon annanstans. Vilket land kan man bara spekulera i, säger Torbjörn Serrander.

Stölden är bara en i raden där tjuvarna tillgripit dyrbara Bentleybilar. Senaste två åren har sex Bentleybilar stulits i Sverige, till ett värde av över 10 miljoner kronor.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com