Köpfest av begagnade bilar med nya rekord

357 959 begagnade bilar sålda andra kvartalet 2020

Försäljningen av begagnade bilar har exploderat under slutet av det andra kvartalet.
Juni blev den bästa försäljningsmånaden någonsin i både Stockholm och Skåne, visar en rapport från bilförmedlaren Kvdbil.

Andrahandsmarknaden för bilar i Sverige blomstrar. Inte minst nu på senaste.

I juni såldes 127 472 begagnade bilar i Sverige, visar en rapport från Kvdbil. Det är 13,6 procent mer än samma månad förra året, och är faktiskt den högsta månadssiffran på 1,5 år.

Sett till hela det andra kvartalet bytte 357 959 bilar ägare på den svenska marknaden. Jämfört med samma period 2019 är det en höjning med 1,8 procent.

– Vi är redan tillbaka och över de försäljnings- och prisnivåer som gällde innan pandemin. Det finns ett stort sug efter begagnade bilar, säger Madeleine Fritz, försäljningschef Kvdbil i ett pressmeddelande.

Främst är det i storstadsområdena som försäljningen ökat mest. I Stockholm och Skåne, som hade åtta respektive sex procents försäljningsökning, blev det till och med rekord under juni. I dessa områden var det den bästa försäljningsmånaden någonsin.

Detta rekord har med corona att göra, menar Madeleine Fritz.

– Coronaviruset har snabbt ändrat våra resvanor och det är mest påtagligt i större städer där det normalt sett är fler som reser kollektivt. Nu vill fler ta sig fram med bil och då ingen vet hur länge pandemin kommer pågå är det naturligt att man vänder sig till andrahandsmarknaden där man kan göra ett mer ekonomiskt val. Sedan tror jag också att det var många storstadsbor som valde att skaffa sig en hemester-bil. I juni var köptrycket något utöver det vanliga, säger hon.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com