Kolla in ”Gone Mad” - Chevan med 8,3 liters-V8 på 625 hk

Jo, den är faktiskt helt på riktigt

Många tror att den är fejkad i datorer – men det här galna bilbygget är verkligt.
Chevrolet Nomad Wagon från 1955 är döpt till det passande namnet ”Gone Mad”.
Nu kan monstret med V8 på 625 hästkrafter bli ditt på auktion.

Här är specialbygget som drar till sig allas blickar när den visas upp. Den ombyggda Cheva Nomad Wagon från 1955 är så speciell att många tror att bilder på den är fejkade i datorer – men bilen är i högsta grad på riktigt.

För några år sedan byggdes den om av Classic Car Studios i St Louis, Missouri, för att visas upp på Sema Show 2016. I grund och botten är den en Chevrolet Nomad, en kombimodell som lanserades på 1950-talet, men ganska snabbt föll i glömska och som i dag är ganska ovanlig.

Nu bjuds bilen ut på auktion under Scottsdale Auction i januari. Inte många skruvar är gemensamma med en original-Nomad. Bland annat har bilen ett chassi från en Revo Roadster, och nästan alla karossplåtar är handgjorda, även om linjerna från en Nomad fortfarande går att känna igen.

Motorn är ett litet kapitel för sig. Det handlar om en V8 på 8,3 liter som byggts av dragracing-trimmaren Scott Shafiroff. Motorn har blankpolerade insug i rostfritt och en 4-stegs Bowlerautomat. Totalt levererar drivpaketet 625 hästkrafter till bakhjulen.

Interiören är specialsydd i brunt läder och inte mindre än 10 kohudar gick åt för att fördigställa bilen. Inspirationen kommer från cigarr-lounger. Instrumentpanelen är gjord i airbrushad träfiber.  Bilen auktioneras ut utan reservationspris.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com