Koenigseggen som inspireras av Bugatti Chiron Sport

Har en 5-liters V8-motor med 1 124 hästkrafter och 1 200 Nm

Den här Koenigsegg Agera R har en annorlunda färg på karossen, och sägs vara inspirerad av Bugatti Chiron Sport. 

Vi på Bytbil har ett antal gånger skrivit om speciella och unika av olika exemplar av Koenigsegg. Bland annat en Koenigsegg Jesko som är klädd i naket kolfiber och guldflingor i karossen, eller ett av 21 exemplar av Koenigsegg CCX årsmodell 2018 med manuell växellåda som finns ute på marknaden. 

The Supercarblog har hittat ett annat annorlunda exemplar och den här är det en Agera R. Det var nämligen så att ägaren till bilen fullkomligt älskade en Bugatti Chiron Sport Alice, så mycket att personen svepte in Agera R i en liknande nyans av rosa metallic. 

LÄS MER: Unik Koenigsegg till salu för miljoner dollar

Man kan hitta bilen i Kina och den lämnade fabriken i Matte White. Bilen visades upp på bilsalongen i Shanghai 2013 och sedan dess har den bytt ägare tre gånger, och den är den senaste ägaren som har klätt in Agera R i den speciella färgen. 

Koenigsegg Agera R byggdes från 2011 till 2014. 2013 fick den kolfiberhjul och ett uppdaterat aerodynamiskt paket. Bilen drivs en av femliters V8-motor med dubbelturbo och genererar som mest 1 124 hästkrafter och 1 200 Nm i vridmoment.

LÄS ÄVEN: Video: Två Koenigsegg Jesko testleker på flygfältet

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com