Koenigsegg One:1 värmer upp inför varvrekord på Nürburgring?

Megabilen avslöjad på plats

Nyligen plockades hastighetsbegränsningen bort på Nürburgring och med det öppnades möjligheten för team och biltillverkare att försöka slå det eftertraktade varvrekordet på den legendariska banan. I dagarna syntes den svenska tillverkaren Koenigsegg på plats med sin megabil One:1 och frågan är – är Porsches varvrekord i farozonen?

Den 1 322 hästar starka megabilen från Koenigsegg var plats i veckan på Nürburgring lagom till att hastighetsbegränsningen plockats bort. Frågan är om det kommer att bli ett försök att slå Porsches rekord från 2013. Då kördes en 918 Spyder på tiden 6:57. Att köra varvet på under 7 minuter är något som inte många lagliga gatbilar, eller ens några bilar, som klar av. Näst efter Porsche så har en Lamborghini Aventador SV tagit sig runt på 6:59.73. Jämfört med till exempel Nissans bästa tid med sin GT-R Nismo som gjorde det på imponerande 7:08.69.

Men nu kanske det blir blågult i topp när den lika starka som tunga One:1 ger sig han försöket. Precis som namnet antyder så väger den lika många kilon som den har hästkrafter, det vill säga 1 322 hästkrafter fördelat på 1 322 kilon. Frågan är vilken av de endast sju byggda One:1 som är som är ute och kör. Registreringsnumret på bilen sa inte mycket. Vi får helt enkelt hålla oss till tåls så länge.

Foto: cvdzijden – Supercar Videos (YouTube)
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com