Klassisk Volkswagen perfekt för dagarna på racingbanan

300 hästkrafter och sportavgassystem

Det är en Volkswagen Golf. Dock har den racepaket, vilket gör att den har 300 hästkrafter och ett sportavgassystem.

Hos ST-Auto AB finns en svensksåld Volkswagen Golf GTI Clubsport Edition 45 2.0. Den är årsmodell 2021, har rullat 581 mil och är just nu en av de mest klickade bilarna på Bytbil.

Under motorhuven finns en tvåliters rak fyra på 300 hästkrafter och 400 Nm. Kraften till framhjulen går via en sjuväxlad DSG-låda. Accelerationen 0–100 km/h går på 5,6 sekunder och toppfarten är 270 km/h.

Volkswagen Golf är en klassisk modell som fått en egen bilklass uppkallad efter sig. Modellen lanserades 1974. Den åttonde generationen lanserades 2019 och använder samma plattform som Audi A3 och Seat Leon. Modellen konkurrerar bland annat mot BMW 1-serien, Ford Focus, Honda Civic och Mercedes-Benz A-klass.

Racingpaket och sportavgassystem

Just det här exemplaret är lackerad i svart, och har 19-tums lättmetallfälgar och röda bromsok. Den har även racepaket, ett sportavgassystem, LED-Matrix strålkastare, och ett vinterpaket. Det inkluderar uppvärmda framstolar och ratt, samt uppvärmda spolarmunstycken för vindrutan. Bilen har även automatiskt elektriskt infällbara ytterbackspeglar.

Annan utrustning som finns är insynsskydd för bagageutrymmet, xenonstrålkastare, parkeringssensorer både fram och bak, adaptiv farthållare och filbytesvarnare.

Är du intresserad av denna Volkswagen, finns den hos ST-Auto AB i Hörby för 459 900 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com