Klassisk Jaguar i fint skick säljs på auktion

Klassisk modell från den brittiska sportbilstillverkaren

En Jaguar E-type från 1966 i cabrioletutförande kommer inom kort säljas hos en svensk auktionsfirma.

Förra veckan skrev Bytbil om en av de mest omskrivna bilarna i svensk kriminalhistoria: flyktbilen från Norrmalmstorgsdramat. Ford Mustangen säljs på Bilweb Auctions oktoberauktion.

En annan fin bil som också går under klubban på samma auktion är en Jaguar E-Type serie 1, från 1966 och i cabrioletutförande. Bilen har en 4,2-liters rak sexa som tillverkades mellan 1964 och 1968. Modellen ansågs vara en relativt billig sportbil i relation till sin prestanda. Bilen har tre vindrutetorkare på grund av den breda, men låga rutan.

Genom åren har Jaguaren haft tre olika ägare, där den nuvarande har haft bilen i sin ägo 23 år. Fordonet var från början högerstyrd, men har konverterats till vänsterstyrd och saknar yttre backspeglar.

Nisse Brand, värderingsman på Bilweb Auctions: ”En välrenoverad bil”.

När det kommer till det tekniska skicket på bilen går bilen enligt auktionsfirman bra i motorn och växellådan. Bakaxeln har gåtts igenom, och motorn samt transmissionen har servats. Klädseln på bilen är i mycket bra skick, förutom klädseln runt handskfacket, sidan av instrumenteringen och mittarmsstödet. Luckan till handskfacket saknas.

Bilen har ett bedömt värde på mellan 900 000 och 1 000 000 kronor. I skrivande stund är det högsta budet 610 000 kronor, och man har fram till torsdag förmiddag på sig att lägga ett bud.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com