Klart: Ikoniska Chevrolet Corvette kommer som elbil

Lanseras snabbare än väntat

Det har länge spekulerats om Chevrolet Corvette som elbil. Nu har GM bekräftat uppgifterna och den lanseras snabbare än väntat.

I höstas visades Chevrolet upp den senaste versionen av sin ikoniska och framgångsrika modell Corvette. Det var den åttonde generationen och den första med mittmonterad motor. V8-motorn på 5,5 liter producerar 680 hästkrafter och 623 Nm.

Det har länge spekulerats huruvida en elektrisk version av den ikoniska modellen ska lansera, och snart kommer det bli verklighet. Nu har GM:s vd, Mark Reuss, bekräftat i en intervju med CNBC, att modellen även kommer som elbil.

– Vi kommer ha en elektrifierad Corvette nästa år, så den kommer väldigt snabbt. Det är utöver den fantastiska prestanda som Chevrolet och Corvette har varit kända för i många, många år med våra förbränningsmotorer, sade han till CNBC.

Först elektrifierad version

Modellen kommer först kommer som någon form av elektrifierad version nästa år, och därefter kommer en renodlad elbil. Chrevrolet kommer fortsätta att tillverka versionen med en renodlad förbränningsmotor.

Modellen kommer baseras på den nuvarande C8 Corvette-plattformen och har testats på vanliga vägar i över ett år.

2035 planerar även General Motors att sälja enbart elbilar. Till 2025 ska de erbjuda 30 nya elbilsmodeller.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com