Jeremy Clarksons oväntade passion

Det här gillar stjärnan mer än bilar

Jeremy Clarkson avslöjar nu att det finns saker han gillar mer än bilar. I en intervju med Sunday Times outar han sig som passionerad ornitolog och odlare. – Inget fyller med med mer välbehag, än att gå omkring på min gård. Det är ärligt det trevligaste du kan göra.

Jeremy Clarkson har haft ett digert schema som programledare både för Top Gear och The Grand Tour. Men efter att ha fått igenom att det är slut med studioinspelningar börjar motorprofilen få mer tid för det han älskar mest. Och det är inte bilar eller bilsamling om nu någon trodde det.

När Sunday Times träffar Clarkson på hans gods är profilen iförd Barbour-jacka och gummistövlar, och berättar om sitt nya liv. Han har vigt de senaste åren till att få fåglarna att trivas på hans gård. Han odlar ett stort antal grödor bara för fåglarnas skull.

– När jag först kom hit var skyarna tilmma. Det tog ett tag för att få till rätt vegetation och fodergrödor. Gulsparven är utrotningshotad, men det måste vara ett 100-tal som lever bara 100 meter bort. J

Clarkson berättar om att han sett tiotals fågelsorter på sitt gods och att det gör honom fylld av lycka.

Numera kör han oftare traktor än superbilar som toppar över 300 km/h.

Nyligen hade dock en ny säsong av The Grand tour premiär där Clarkson bland annat kör McLaren Senna och gör en tur till Colombia tillsammans med James May och Richard Hammond.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com