Jättetryck efter Porsches första elbil

20 000 har redan betalat deposition på 2500 euro

Världspremiär i september och marknadslansering i slutet av året.
Men redan nu har 20 000 kunder ställt sig i kö för att få köpa bilen.
– Intresset är överväldigande, säger Porsches marknadschef Detlev von Platen. Nu utökar vi produktionskapaciteten för att kunna börja monteringen av bilar.

Det ryktas att avtäckningen av Porsches första elbil, Taycan, sker på bilsalongen i Frankfurt mellan 10 och 22 september.
Och med tanke på det stora intresset för bilen bör ledningen skynda sig att snart ha något att visa upp.
Över 20 000 personer finns med i en kundlista hos Porsche, personer som är spekulanter genom att ha betalat en deposition på 2 500 euro.

Men vad vet vi om bilen egentligen?
Vi vet inte hur kraftfull den kommer att vara eller hur stor kapacitet batteriet har. Det pratas om 350 kilowatt och en laddeffekt på en annan nivå än vad dagens elbilar kan.
Ryktet säger att det ska gå att ladda upp till 80 procent på bara 15 minuter, och att räckvidden kommer att ligga på 50 mil. Och det lär inte vara något fel på speed: 0-100 km/h på under 3,5 sekunder.
– Vår elektriska sportbil är stark och pålitlig, det är en bil som kan klara långa distanser och det betyder frihet för förarna, säger Porsches VD Oliver Blume.

Det sägs också att Taycan är av ”Panamera-typ”, det vill säga med fyra sidodörrar, men något mer kompakt och betydligt slankare.
Den kommer till en början att se ut i princip som konceptbilen som visades upp för första gången 2015.
Tayacan kommer att kosta som en instegsversion av Panamera, mellan 80 000 till 90 000 dollar. I Sverige börjar modellen på 825 000 kronor.

 

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com