James Bond avslöjade nya Land Rover

Här är första bilden av nya ikonen Defender

James Bond avslöjade nya Land Rover Defender. Under inspelningen av ”No Time to Die” läckte en bild ut på Instagram. Bilen har världspremiär i Frankfurt om två veckor.

Visst är det lite symboliskt att bilden läcker ut från nya  Bond-filmen ”No Time to Die”? Land Rover Defender är nämligen världens mest långlivade bilmodell och har funnits sedan 1950-talet, och verkar inte vilja dö, någonsin. Den nya modellgenerationen har världspremiär på Frankfurtsalongen om två veckor och är den första helt omgjorda modellen av Defender någonsin.

Bilen är förvånansvärt modern och Land Rover har valt en mer aggressiv förändring än Mercedes gjorde med sin ikon Geländewagen. Även Porsche har varit mer försiktiga i förnyelsen av 911. Enligt spekulationerna kommer dock bilen ändras något till världspremiären.

Tillsammans med de nya läckta bilderna har som av en händelse en del fakta om bilen läckt ut. Den kommer att vara 4,8 meter lång och två meter bred. Den tvådörrars 90-modllen blir kortare, 4,3 meeter.

110-modellen sägs bli åttaasitsig medan 90-modellen kommer med 5-6 platser. Enligt ytterligare läckor kommer sex  olika motorer att finnas tillgängliga; två bensinare, tre dieslar och en plug-in hybridvariant.

Bensinsortimentet sträcker sig från Land Rover turboladdade 2,0-liters fyra med 296 hk och 400 Nm till en turboladdad 3.0-liters rak sexa med 395 hk och 550Nm vridmoment. Toppmodellen gör 0-100 km/h på 5,3 sekunder.  Instegsdieseln på 2,0-liter är helt ny och lämnar 197 hk och kommr nog att bli den populäraste motorn till bilen. 0-100 på 10 sekunder känns väl fullt tillräckligt?

I standardutrustningen ingår enligt uppgift LED-strålkastare, sexvägs justerbara säten, tygklädsel, ett 10-tums infotainment-system och ett 140W stereosystem.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com