Indiska superbilen ska utmana Lamborghini

Den första superbilen från Indien – det är vad Mean Metal Motors vill skapa.
Målet är att bygga en bil som kan mäta sig med de bästa.
– Vi vill leverera en bil som är likadan eller bättre än en Lamborghini, säger grundaren Sarthak Paul.

På senare tid har allt fler nischmärken som vill bygga superbilar poppat upp.
Lykan motorsports, Zenvo och W Motors bara för att nämna några.
Nu kan vi snart lägga ytterligare ett namn på lista: Mean Metal Motors.
Märket är Sarthak Pauls, 21, skapelse och målet är att bli Indiens största och första superbilstillverkare.

Visionen och den första modellen går under namnet M-Zero och är tänkt att vara en hybridbil med prestanda så det räcker och blir över. Effekten anges till ”över 500 hästkrafter” och plockas ur en mittmonterad fyraliters V8. Därtill kommer det en elmotor om 200 hästar.
Accelerationen 0-100 km/h ska klaras av på under tre sekunder, topphastigheten ska ligga på 320 km/h – precis om för de italienska förebilderna.
Och priset, vad ska man då behöva betala för en M-Zero. I superbilsvärlden är det ”budgetpengar”, men tanken är att prislappen ska ligga runt 1,3 miljoner kronor.

Designen är inspirerad av världens snabbaste fisk, segelfisken, och karossen ska byggas i det egenutvecklade materialet ”carbo-flax”. Detta ska vara lättare än kolfiber, men inte lika dyrt att framställa.
Utöver spännande materialval, unik design och ren prestanda ska bilen även helt sakna nycklar, istället låser man upp och startar M-Zero med sitt fingeravtryck.

Blev du sugen? Även om så är fallet är det fortfarande långt kvar till dess att du kan lägga en order. Siffrorna ovan är bara målbilden och Paul håller fortfarande på och försöker skrapa ihop tillräckligt med finansiering, bland annat genom att försöka sälja sitt ”carbo-flax”, för att kunna påbörja bygget av drömbilen.
Planen är att kunna visa en riktig prototyp redan på Parissalongen 2016.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com