”Imagine” - Chevan med 1000 hk får alla att häpna

Kostade 21 miljoner och tog 10 år att bygga

Mer än 21 miljoner kronor har bygget av ”Imagine” – en Chevrolet från 1957 kostat. Bilen tog tio år att tillverka – och det enda som inte är specialgjort är däcken. Corvette-V8:an med dubbelturbo ger över 1000 hästkrafter – på vanlig bensin.

Den otroliga Chevrolet 150:an  från 1957 vann specialbilsutställningen Sema Show i Las Vegas för ett år sedan. Den tog också hem Detroit Autorama Ridler Award i fjol. Vart än det otroliga bygget ”Imagine” har visats upp har det stulit showen.

Bilen började sitt liv som en helt vanlig Chevrolet 150 fram tills för drygt tio år sedan. Då startade det otroliga bygget som tog ett decennium och kostade 21 miljoner kronor. Nu har bilen bytt ägare på specialbilsauktionen i Riyad i Saudiarabien.

Ritningar togs fram av designern Jason Rushworth på uppdrag av Greg and Judy HreHovcsik. Målet var att förstärka de vackra linjerna från Chevan från 1957. Själva ombyggnaden har utförts av Johnny Martin i Colorado.

Taket sänktes för att bilen skulle få en slankare look, motorhuven plattades till, bara för att nämna några justeringar. Enligt auktionskatalogen är däcken och oljestickan det enda som inte är specialbyggt på bilen.  Interiören är specialbyggd. med det ädlaste röda skinnet du kan tänka dig. Även instrumentbrädan är specialbyggd i en modern men klassisk stil.

När det gäller motorn så sitter det en specialbyggd Corvette-V8 på 8,4 liter under huven. Motorn har fått dubbla turboaggregat och ger mer än 1000 hästkrafter – på helt vanlig bensin. Chassit är förstås moderniserat för att klara all effekt med individuella hjulupphängningar både fram och bak. Och självklart har bilen skivbromsar i stället för trummor.

Efter att bilen blev färdigbyggd har den gjort sensation överallt där den visats upp. Den vann Sema Show förra året, den vann Ridler Award i Detroit och i år har den blivit ”Best in show” på antal ställen.

Nu har bilen bytt ägare på den otroliga bilauktionen i Riyad, men försäljningssumman har ännu inte offentliggjorts.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com