Här testar legendarens son värsting-Ferrarin

Video: Mick Schumacher, 20, drar iväg i 720 hästkrafter

720 hästkrafter och 0-100 på 2,9 sekunder.
F8 Tributo har den starkaste V8-motorn Ferrari någonsin byggt. I videon får vi se hur bilen är att köra.
– Jag kunde känna varenda liten rörelse som bilen gjorde, precis som i min Formula 2-bil, säger Mick Schumacher.

I början av året släppte Ferrari lös modellen F8 Tributo. Den ersätter 488 GTB och med sina 720 hk är 3,9-liters motorn den starkaste V8:an Ferrari byggt. Aerodynamiken har förbättrats och dessutom har man bantat bort 40 kilo.
Det här monstret gör 0–100 km/h på 2,9 sekunder och för att kliva upp till 200 km/h behövs 7,8 sekunder. Toppfarten anges till 340 km/h.
Hur är den att köra? Det fick en viss Mick Schumacher, 20 år, förmedla i videon ovanför artikeln.

Mick är son till tidernas mest framgångsrika F1-förare, Michael Schumacher.
Michael Schumacher är fortfarande svårt skadad efter en skidolycka och hans familj har inte berättat hur han hans vardag numera ser ut. Sonen Mick har de senaste åren hunnit vinna EM-titeln i Formel 3, blivit juniorförare hos Ferrari, inlett sin karriär i Formel 2 och i juli fick han även möjligheten att köra den bil som gjorde hans pappa historisk 2004 (den sista VM-titeln för Ferrari).
Då körde han ut på Hockenheimring och fick möjligheten att köra tre varv med pappa Michaels Ferrari F2004.
För några dagar sedan fick Mick även testköra F8 Tributo – och han blev imponerad.
– Det var första gången jag har kört en gatubil på bana. Jag körde så många varv som möjligt för att lista ut hur bilen beter sig och vad jag behövde göra om bilen skulle bete sig konstigt, säger Mick Schumacher.

En av hjälpfunktionerna i Ferrari F8 Tributo är den speciella ”Side Slip Angle Control”, ett system som begränsar driftvinkeln och lägger ett lätt bromstryck på framhjulen (växelvis) vid ingången och utgången ur kurvorna.
– Jag märkte att det var lätt att kontrollera bilen. Jag kunde känna varenda liten rörelse som bilen gjorde, precis som i min Formula 2-bil. Det handlade om små rörelser i däcken och även resten av bilen. Väldigt likt en Formula-bil, säger Mick Schumacher.

Det var för övrigt första gången Mick körde på banan Pista di Fiorano.
– Men jag har minnen härifrån, när jag var åtta år gammal och satt på läktaren och tittade på pappa. Då var det kallt så jag satt där i en stor vinterjacka, kommer jag ihåg.

I Italien får man betala 236 000 euro för en Ferrari F8 Tributo.
McLaren 720 S – som också har 720 hk – kostar 253 000 euro.
En Lamborghini Huracan med fyrhjulsdrift kostar runt 207 000 euro.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com