Här är världens snabbaste skjul

Kevins galna bygge - som går rasande fort och är oväntat bekväm

Ett galet bygge, javisst. Men det är riktigt bra fart i skjulet – och tillåtet att köra omkring på vägarna i.
Se filmen och avgör själv – coolt eller knäppt?

Kevin Nicks heter skaparen av det minst sagt udda fordonet. Hur kommer man ens på idén?
– Jag hade en VW Passat från 2015 som saknade front och den stod på min garageuppfart i ett år utan att jag visste vad jag skulle göra med bilen, berättar han.
– En vän hade byggt några hotrods och jag blev inspirerad av honom och började testa med att bygga en stor ram kring bilen…och ja, varför inte bygga ett helt skjul?
Det blev ett stort projekt, med några byten av motorer och anpassningar. Skjulet kan till exempel lyftas upp med hjälp av hydraulpumpar. Dessutom har Kevin tänkt på hur han ska kunna se vad som händer bakom bilen medan han kör, med hjälp av små kameror som han monterat upp på strategiska platser på skjulet.
– Allt har fungerat bra förutom den första motorn, den krånglade i ett år innan jag bestämde mig för att byta till en värsting, berättar Kevin.
Med hjälp av en Audi RS4-motor på 450 hästkrafter kan skjulet dra iväg på motorvägen i drygt 160 km/h. Det gör förstås att Kevin Nicks har världens snabbaste skjul. I filmen testas inte fortdonet på maxfart. Däremot berättar Kevin om sitt hastighetsrekord:
– Jag har kommit upp i 181 km/h på hård sandbana, och lite snabbare med mitt andra skjul som är gjort enbart för racing och inte för allmänna vägar.
Han berättar att han använder sitt fordon nästan dagligen:
– Jag kör min dotter till skolan, vi åker och handlar…

Programledaren får testa hur det är att köra – och blir riktigt imponerad:
– Första intrycket är att den är otroligt smidig och lätt att köra. Den ser stor ut från utsidan, men när du sitter i den är det en annan sak. Och fjädringen är fantastisk.
– Det här ett av de tre knäppaste fordon som jag någonsin kört, men ett riktigt mästerverk till bygge.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com