Hamiltons buskörning av en hyrd Nissan GT-R väcker åsikter

Biluthyrningsföretaget: "Sådan körning är strikt förbjuden"

När F1-stjärnan Lewis Hamilton hyrde en Nissan Skyline R34 GT-R i Japan höll han inte direkt igen.

Han lekte så pass mycket i den att röken steg från såväl däck som växelspak.

En video av händelsen, som han själv publicerat, både hyllas och sågas. Men framför allt verkar inte själva biluthyrningsföretaget vara särskilt glada.

Har du inte sett klippet på när Lewis Hamilton buskör en Nissan Skyline R34 GT-R i Japan än så har du missat något. Förra veckan lade F1-stjärnan upp ett klipp på sin Instagram där han leker så pass mycket i den japanska bilen att det inte bara ryker från däcken, utan också frän växelspaken.

Videon har mötts av många lovord på sociala medier. Fans tycker det är kul att se en av världens bästa förare helt enkelt släppa på spärrarna och skratta sig igenom rykande donuts.

Men biluthyrningsföretaget som hyrde ut bilen verkar vara av en annan uppfattning.

”Strikt förbjuden”

Bilsajten Carbuzz har nämligen varit i kontakt med Omoshiro Rent-A-Car som bekräftar att bilen hyrts av Hamilton eller hans representanter i samband med Grand Prix i Japan.

I ett Twitter-inlägg har företaget kommenterat Hamiltons körning av bilen.

”Sådan körning är strikt förbjuden”, skriver de bland annat.

Till Carbuzz säger bolaget att de har fått direktiv av sina jurister att inte avslöja mer information om händelsen.

Det är oklart om Lewis Hamiltons hantering av bilen har renderat i några skador.

Över 16 000 kommentarer

På Lewis Hamiltons Instagram kommenteras det hela friskt. Över 16 000 kommentarer faktiskt i skrivande stund, vilket är klart mer än snittet på hans inlägg.

Som vanligt när det kommer till kommentarer på sociala medier är det vilt spridda åsikter, och man får oftast ta dem med en nypa salt eller två.

Vissa menar att han betett sig illa åt genom att behandla en hyrbil på detta sätt och att många japaner påstås vara besvikna på honom.

Men majoriteten verkar uppskatta tilltaget och hävdar bland annat att bilens värde, trots eventuella skavanker efter körningen, troligtvis bara har stigit eftersom den har körts av självaste Lewis Hamilton.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com