Frän Lamborghini Huracán – aero-kit från fabrik

Specialfjädring från Novitec

Hos Bytbil finns en Lamborghini Huracán som har rullat cirka 3 100 mil. Dessutom har bilen en 5,2-liters V10-motor med ett racingavgassystem.

Hos Hoffner Auto finns en Lamborghini Huracán 610-4. Den är årsmodell 2016 och har allt som allt rullat cirka 3 111 mil.

Bilen har en 5,2-liters V10-motor som levererar 610 hästkrafter och 560 Nm i vridmoment. Kraften till hjulen går via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Genom åren har bilen totalt haft tre olika brukare.

Lamborghini Huracán presenterades på bilsalongen i Genève 2014 och var ersättaren till Lamborghini Gallardo. Bilen delar även plattform med Audi R8.

Just det här exemplaret av Huracán är svensksåld och har ett speciellt aero-kit från fabriken. Varje år har den servats hos Lamborghini i Köpenhamn. Bilen har ett raceavgassystem från JR Exhaust, och är utrustad med sänkningsfjädrar från Novitec.

Bromsoken är färgade gula och det är kolfiber i motorutrymmet. Bilen har glaslucka och 20-tums mimasfälgar. Multifunktionsratten är i alcantara/läder, även dörrsidorna är i samma material, plus att taket även är i alcantara. Bilen har dessutom Magneto Rheologic-dämpning, och Lamborghini dynamic steering.

Är man intresserad av denna Lamborghini finns den hos Hoffner Auto i Vallentuna för 1 859 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com