Fotbollsstjärnans unika Rolls-Royce i Sverige

"Hundra procent perfektion – en fantastisk lyx"

På jakt efter en extra lyxig bil i höst? Då kan den här Rolls-Roycen vara något för dig.
– Den är helt fantastisk, hundra procent perfektion, säger Sigge Bilajbegovic, ägare av Platinum Cars i Norrköping.

SUGEN PÅ EN ROLLS-ROYCE? KLICKA HÄR

Det är inte ofta man ser en så exklusiv bil i en svensk bilhall. Men i Norrköping – precis intill E4:an – står en av få leveransklara Rolls-Royce Cullinan Launch Edition V12 och suktar efter en ny ägare.
Cullinan är tillverkarens första fyrhjulsdrivna modell och har fått namnet efter världens största diamant som hittats och som numera ingår i de brittiska kronjuvelerna.
Bilen delar aluminiumstrukturen och motorn med Phantom VIII-modellen, en V12:a på 570 hästkrafter och ett vridmoment på 850 Nm.
Och Cullinan är fullproppad med lyxattiraljer, teknikprylar och system som assisterar föraren i alla möjliga situationer. Vad sägs till exempel om självnivåreglerande luftfjädring och övriga hjulupphängningskomponenter som sägs erbjuda Rolls-Royce berömda ”Magic Carpet Ride”-komfort oavsett underlag.

Prislappen på det lätt begagnade exemplaret i Norrköping är nästan 4,5 miljoner kronor – men oj, vilken lyx man får för pengarna.
– Den här bilen måste upplevas live, säger ägaren av Platinum Cars, Sigge Bilajbegovic. Det är faktiskt svårt att visa de fina, små detaljerna på bilderna. Man ser kanske inte att lacken har en linje som går igen i inredningen med små orange inslag.
– Och idag blev den färdigregistrerad hos Transportstyrelsen, så om man vill kan man åka hem direkt med bilen.

HÄR KAN DU FYNDA ROLLS-ROYCE

Hur kommer det sig att Platinum Cars kan sälja en så unik Rolls-Royce?
– Det är en känd fotbollsspelare från Spanien som sålt bilen till oss. Han bytte klubb och land, därför kunde han inte behålla sin pärla, säger Sigge Bilajbegovic. Vi sålde hans förra bil, en Lamborghini Aventador SuperVeloce, för några år sen och han blev nöjd. Han har stort förtroende för oss, så vi får köpa hans bilar.
Vem spelaren är? Det får vara hemligt, menar Sigge men berömmer fotbollsproffset för de tillval som gjorts på bilen.
– Ja, han har specat den rätt med glastak och ett exklusivt paket.

VILKEN ROLLS-ROYCE PASSAR DIG? SE HÄR

Sigge Bilajbegovic menar att Rollsen attraherar två målgrupper:
– Antingen en gentleman i sina bästa år eller en yngre person som vill att vi ska styla om bilen. Sätta på 24-tumsdäck och folie för att få en mer aggressiv bil.
– Kim Kardashian gjorde en cool variant med sin Cullinan, hon satte dit Forgatio-fälgar och hela bilen i svart färg.

Några spekulanter som redan har hört av sig?
– Ja, vi har haft ett par hugg på bilen, men de spekulanterna har försökt pruta. Det är inte aktuellt, menar Sigge Bilajbegovic.
– Vi är de enda som har en sån här bil för omgående leverans. Om man vill ha en helt ny är det väntetid på minst ett halvår.

HITTA ROLLS-ROYCE HÄR

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com