Första testerna: Så bra är nya BMW 3-serie

Nu har världens bilexperter gjort de första testerna av nya BMW 3-serie.
Och hyllningskören är ganska enig. Bilen är sportig, snygg och välbyggd – precis som en 3-serie ska vara.

Mellanstora sedan- och kombibilar är kanske inte den biltyp som är hetast just nu. SUV:ar och crossover-modeller är långt trendigare. Men nya BMW 3-serie av generationen G20 är ändå en modell som väntas bli en riktig storsäljare och tar över från dagens modell som börjar bli ganska daterad i jämförelse med huvudkonkurrenterna Audi A4, Mercedes C-klass och Volvo S60. För BMW är det en otroligt viktig lansering då bilen globalt står för 30 procent av försäljningen.
De första provkörningsrapporterna börjar nu strömma in efter att BMW lagt embargo på testerna under en period.
Hur är då den nya bilen? Jo, en riktig BMW men i mycket modernare tappning.
”Bilen har sålt på ett rykte om att vara snygg, välbyggd och praktisk sedan som som också är kul att köra. Är ryktet sant när det gäller den nya modellen? I ett enda ord, ja”, skriver Carwow.
De som är vana att köra BMW känner igen sig när det gäller den förarfokuserade instrumentpanelen. Även om flera infotainmentskärmar kommit till så kommer alla BMW-förare att känna igen sig.
Innerutrymmena har också ökat och baksätet är enligt flera testare nu mer komfortabelt än hos Mercedes C-klass. Fyra långa vuxna kan nu åka bra, så 3-serie är inte en liten trång sedan längre.
”De som gillar att köra har alltid dragits till BMW 3-serie, men de som gillar lyx och teknik har nu fler skäl att välja en framför en Audi A4 eller Mercedes C-klass”, skriver Carwow.
En annan tidning som hyllar den nya bilen är What Car.
”Den stora frågan som hänger över 3-serien är om den är lika bra att leva med eller bättre än Mercedes C-klass och Audi A4 och har tagit tillbaka ”mest sportiga sedanen”-kronan från Jaguar XE?” skriver tidningen.
Omdömet blir att nya BMW:n slår konkurrenterna och What Car ger bilen fem stjärnor av fem möjliga. De bästa bitarna är det dynamiska chassit och väghållningen. 320d är också väldigt ekonomisk och effektiv, och bilen har klassens bästa infotainmentsystem. Enda anmärkningen är att den är lite styv i chassit på vissa underlag.
Även Autocar hyllar bilen och ger den 4,5 av 5 möjliga i betyg och rekommenderar köp. Den är snyggare än tidigare och den klarar av konkurrensen från Alfa Giulia, Jaguar XE, Mercedes C-klass, Audi A4 och Volvo S60.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com