Första bilderna på nya elbilen Audi Q4

Visas om två veckor i Geneve

Nu bekräftar Audi uppgifterna om en mindre och billigare el-suv. Audi Q4 e-tron visas på Geneves bilsalong i mars.  Här är de första bilderna av konceptet.

Audi är så stolta över sin nya lilla elbil att de inte kan hålla sig till Geneve-salongen i början av mars. Bilen presenteras först i konceptform, men kommer att börja produceras redan i slutet av nästa år.
Teaserbilderna som Audi har släppt visar en suv som ansluter till märkets designspråk, men vågar ta ut svängarna lite mer. Trots att det är en elbil så får den en stor falsk grill och en låg taklinje med kupékänsla, som minner om Q8.

Det är oklart om Q4 kommer enbart som elbil, eller även som fossil och ska utmana BMW Q4 och Mercedes GLC.

De tidigare elbilarna Audi har presenterat har unika namn och kommer bara göras som elbilar: e-tron, e-tron sportsback och e-tron GT.

Audi har kämpat under det senaste året med fallande försäljningssiffror. Även januari i år blev en minusmånad. Bilen som visas i Geneve är en premiumversion av Volkswagen I.D.

Bilen använder MEB-plattformen som utvecklats av Volkswagen-koncernen och kommer att tillverkas i nya elbilsfabriken i Zwickau i Tyskland.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com