Första bilderna på nya el-Porschen

Liknar en krympt Panamera

Mängder av bilder på nya Porsche Taycan har florerat.  Konceptbilar, animationer och skisser. Men nu har Porsche släppt de första bilderna på den produktionsklara elbilen.

Om du tycker att lanseringen av Porsche Taycan känns utdragen så är du inte ensam. Knappast en dag utan nya skisser eller nyheter om hur många som har beställt bilen, först obekräftade, sedan bekräftade.

Och här kommer ytterligare ett steg i lanseringen i september. Porsche släpper de första riktiga bilderna på den produktionsklara bilen. De visar inte jättemycket, men vi kan i alla fall konstatera att bilen inte blir lika djärv som på skisser eller som konceptbilen.

Bilen påminner faktiskt ganska mycket om en mindre Panamera. Vi kan också se att laddluckan kommer att sitta på den främre skärmen framför föraren, och dörrhandtagen verkar ha en Tesla-liknande konstruktion.

Baktill ansluter bilen till Porsches övriga aktuella design, men bilen verkar bli mer sedanliknande än Panamera.

De flesta specifikationer runt bilen har Porsche redan avslöjat. Bilen blir fyrhjulsdriven och får sammanlagt över 600 hk. Det innebär att den gör 0-100 på ungefär 3,5 sekunder, samma prestanda som Tesla Model Y.

Intresset runt Taycan är stort, enligt Porsche. Redan har 20 000 kunder förbokat bilen, vilket har gjort att Porsche skruvat upp produktionen till 40 000 bilar per år.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com