Första bilderna på BMW M:s nya modell

Kommer till marknaden senare i år?

BMW M har visat upp de första bilderna på en helt ny modell som prestandaavdelningen hos den tyska biltillverkaren tänker lansera.

BMW M planerar att lansera en helt ny modell, nämligen BMW M3 Touring. Nu har BMW visat upp de första bilderna på modellen, som naturligtvis är kamouflerad. Den bayerska biltillverkaren har inte avslöjat när den ska anlända till marknaden, men antagligen någon gång det här året.

BMW har inte uppgett några specifikationer om bilen, men de har ändå bekräftat att fordonet kommer ha en sexcylindrig motor med Twinpower turbo-teknik. Frågan är om BMW M kommer erbjuda en motor på 473, 503 hästkrafter, eller kanske båda?

M3 Touring har genomgått ett ordentligt trimnings- och utvecklingsprogram på Nordschleife. Det blir tredje gången som BMW M bygger en Touringversion. De andra två gångerna har modellerna baserats på en större serie i form av BMW M5.

Utseendemässigt kommer den få samma grill som nuvarande BMW M3 och BMW M4, men i kombination med en utvidgad kaross från 3-serien. Det betyder att för första gången så kommer en M3/M4 erbjudas i sedan-, kombi-, coupé- och cabrioletutformning. Därmed borde de kunna utmana Mercedes-Benz prestandaavdelning AMG och ge C63 S en ordentlig match.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com