Första bilderna på Audis Citycarver

Audi visar upp nya modeller på löpande band när andra biltillverkare tagit semester. I dag är det dags för nya Audi A1 Citycarver. En förhöjd småbil med extra aluminium och plastsköldar – perfekt för att åka över trottoarkanter i stan.

Förra veckan visade Audi upp en Q3 Sportback – den här veckan är det dags för en utveckling av minstingen A1. Audi släpper den i en så kallad Allroad-version, men A1 får i stället tillnamnet ”Citycarver”. Det lustiga namnet betyder närmast stadsskärare eller kanske menar
Audi att man ska bege sig ut på Stadshugg i den lilla bilen. Audi säger att bilen är hemma både i stan, på landsvägar och i lätt terräng.

Den är helt baserad på A1, vilket innebär en drygt fyra meter lång bil, men fjädringen har höjts med 35 millimeter och bilen har fått 18 tums hjul i stället för 16 tummare vilket höjer den ytterligare något.
Exteriören har fått crossover-attribut som extra aluminium, plast runt hjulhusen och sidorna, och lite annan grill. Bilen går också att få
med kontrasterande tak. Interiört sett har det inte hänt så mycket jämfört med en vanlig A1:a, men bilen har fått ny dekoration runt luftventilerna, dörrpanelerna och mittkonsolen.
Audi har ännu inte presenterat motoralternativen, men sannolikt delar den motorer med vanliga A1. Försäljningen startar omgående, och första leveranserna sker i höst.
Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com