Första bilderna: Nya Renault Clio

Mindre och lägre - men ska vara rymligare

Nu kommer Renault med en helt ny Clio. Femte generationen av modellen bjuder på djärv design. Bilen är mindre än föregångaren, men enligt Renault är den ändå rymligare.

Kanske har nya bilmodeller vuxit klart utvändigt. Nya Renault Clio är 14 millimeter kortare än den tidigare modellen. Renault uppger ändå att innerutrymmena ska vara större. Andra nyheter är att chassit är sänkt med upp till 30 mm för bättre aerodynamik.

Bilen kommer i flera nya färger, t ex Valencia Orange som ger en fin, djup lyster tack vare en ny sorts lackbehandling 11 nya färger är aktuella.

Bagageutrymmet har vuxit och utrymmet har ökats till 391 liter (plus 26 liter för inre förvaring), vilket är störst i klassen. Dubbelgolvet förenklar inlastningen. När baksäten fälls får man ett helt plant golv i bagageutrymmet.

Sidoprofilen har dolda handtag på bakdörrarna

R.S. Line är ett nytt namn på en sportigare design av bilen. På utsidan är Clio R.S. Line utrustad med F1-emblem. Modellen särskiljer sig också med bikake-galler, speciella 17-tums fälgar och sportstolar med förstärkt stöd, detaljer i karbon, perforerad läderratt med dubbel R.S. diamant, ett aluminiumpedal-set och svart inredning med röd toppstickning och kantning.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com