Första bilderna: Nya modellen av Nissan Qashqai

Nissan skapade det kompakta suv-segmentet med sin Qashqai-modell.
Nu har bilder läckt ut på tredje generationen av storsäljaren.
Bilen får tuffare exteriör och lyxigare interiör.

När Nissan valde att ersätta den relativt utslätade mellanklassaren Primera för 15 år sedan var crossovers och kompakta suv:ar något alldeles nytt i bilvärlden. Dittills hade suv:ar, eller stadsjeepar som många kallade dem i Sverige, mestadels varit stora bilar som BMW X5, Mercedes ML och Volvo XC90. Nu kom suv:en för de som tidigare kört en kompakt- eller mindre mellanklassbil. Succén var ögonblicklig för Nissan och ett nytt bilsegment var fött. I dag är mer än var tredje bil som säljs i Europa en suv eller crossover.

Nissan Qashqai är en av världens mest sålda bilmodeller och bara i Europa såldes förra året 218 000 bilar. Inom kort kommer Nissan med den tredje generation av modellen – men redan nu kan ta del av modellen på grund av att officiella bilder läckt ut på nätet.

Bilderna visar att bilen får en betydligt tuffare och mer distinkt exteriör än tidigare. Grillen blir större och strålkastarna mindre. Baktill har designen och stramats upp, men det är i fronten skillnaden är störst.

Interiören andas mer premium, vilket är den rådande trenden,  och har förstått fått nya digitala skärmar, som modet också föreskriver. Enligt flera olika bilsajter kommer nya Nissan Qashqai att lanseras i höst.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com