Första bilderna: Mercedes-AMG GLE63 4Matic Coupé

Mercedes visar nu upp sin nya AMG GLE63 4Matic S Coupé.
Bakom det långa modellnamnet gömmer sig 612 hk i suv-kupén.
Trånga suvar med sluttande tak blir bara mer populära.

2020 års hetaste biltrend är utan tvekan suv-kupén. BMW startade trenden med X6 för över tio år sedan. Snart har alla märken släppt kupésuvar. Modellerna verkar göra succé hos köpare som vill ha en suv, men egentligen inte behöver de stora utrymmena.

Mercedes visar nu upp den överdådiga Mercedes-AMG GLE63 i sin andra generation. Enligt Mercedes är den ”elegant, elektrifierad, mycket smidig och dynamisk”. Sanningen är att det är en av marknadens fetaste suv:ar.

Bilen rullar med på enorma 22-tumshjul och har en Panamericana-grill. Dessutom kommer den med AMG Night-paketet med fönsterramarna, ytterspeglarna och dörrlister i svart, samt extra tonade fönster. Även avgaspiporna är svarta.

Under huven hittar vi Mercedes-AMG:s V8 med biturbo på fyra liter och 571 hk. Dessutom får den en 22 hk mildhybridmotor som extra stöd. Det är tillräckligt för att bilen ska klara 0-100 km/h på fyra sekunder.

GLE63 Coupé har en begränsad toppfart på 250 km / h. Om du beställer AMG Driver-paketet är du tillåten att köra bilen i 280 km/h på frifarts-Autobahn eller en avlyst bana.

Den som tycker grundversionen känns klen kan välja S-versionen med 612 hk. Det sänker accelerationen med hela två tiondelar upp till 100 km/h. Båda modellerna har nioväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift.

Invändigt finns det mesta du behöver, i stort sett allt i bilen styrs med elektriska motorer. Bästa finessen är kanske ändå att avgasröret kan ställas in för att låta högre (eller lägre om du vill ta hänsyn).

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com