Första bilden: Nya Volkswagen ID.4 utan maskering

Volkswagens nya el-suv ID.4 har fångats på spionbilder – helt omaskerad.
Bilderna på bilen som ska visas i höst sprids nu på olika nätforum.
Samtidigt kommer uppgifter om att Volkswagen öppnar för slutordrar på ID.3 från 17 juni.

Nya suv:en bygger på samma teknik som ID.3, men får en större och högre kaross. Hittills har vi bara kunnat se den på maskerade bilder som Volkswagen själva visat upp.
Bilen bygger på samma bottenplatta som Volkswagens kommande elbil ID.3, MEB. Den kommer att tillverkas i samma fabrik i Zwickau i Tyskland. Enligt Volkswagen får modellen med det största batteriet en räckvidd på 500 km. Den tros bli ganska rymlig invändigt, ungefär som dagens Volkswagen Tiguan. ”Massor av innerutrymme”, lovar Volkswagen i en pressrelease.

Volkswagen har inte meddelat när ID.4 börjar säljas och levereras till kunder. Till att börja med ska märket lösa de massiva tekniska problem som drabbat den mindre elbilen ID.3.

Nu meddelar i alla fall marknadsdirektören Jürgen Stackmann via Twitter att bilen kan beställas från och med 17 juni, för de som gjort en förbokning. Återförsäljarna kommer inom kort att kontakta kunder som förbokat för att de ska kunna lägga den slutliga bindande ordern. Jürgen Stackmann tackar kunderna för deras tålamod. Det är nu över ett år sedan de första kunderna la en förbokning, utan att ha sett bilen.

Enligt ryktena har bilen haft massiva problem med mjukvaran, något Volkswagen själva dementerar. Det återstår dock att se om kunderna får sina bilar i slutet av sommaren som utlovat.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com