Fords tuffa nyhet - bara 150 ex kommer till Sverige

Ford släpper en specialmodell av populära pickupen Ranger.
Ranger Thunder görs i  4500 exemplar, varav 150 hamnar i Sverige.
Bilen får samma drivlina som Ford Ranger Raptor.

Nya Ford Ranger Thunder härstammar från den mycket populära Ranger Wildtrak-serien och kombinerar utökad utrustningslista med optimerad lasttransport och fyrhjulsdrift.

Modellen erbjuds i en enda specifikation med färgen Sea Grey, exklusiva svarta 18-tums lättmetallfälgar och utföranden i effektfulla svarta komponenter på bland annat grillen, bakre stötfångaren, dimljusen och dörrhandtagen. Röda accenter markerar nyckeldetaljer och kompletteras med ett tredimensionellt Thunder-märke och Ranger-logotypen i mattsvart.

– Med tuffare utseende för kunder som inte är rädda för att synas på vägen kommer den nya Ranger Thunder att ha en otrolig närvaro både på och utanför vägen, säger Hans Schep, chef för kommersiella fordon på Ford Europa.

Ranger Thunder drivs av Fords BI-Turbo två liters EcoBlue-dieselmotor som är konstruerad för att ge mer effekt, bättre effektivitet och lägre utsläpp. Motorn levererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 Newtonmeter.

Ford Ranger Thunder har även Fords tioväxlade automatlåda som ger oslagbar acceleration och överraskande bränsleeffektivitet, något som tidigare har bevisats i exempelvis Ford Mustang. Växellådan har en adaptiv växelstyrning i realtid som gör att den anpassar sig efter ändrade körförhållanden, så oavsett om föraren kör på motorväg eller på svåra och leriga skogsvägar kommer föraren alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle.

Den nya Ford Ranger Thunder är begränsad till endast 4500 exemplar i hela Europa och orderböckerna har nu öppnats för beräknad leverans i början av sensommaren. Sverige har tilldelats ungefär 150 bilar.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com