Fin Mercedes-Benz 230 SL Padoga går under klubban

Har genom åren bara haft tre ägare

En fin Mercedes-Benz 230 SL Pagoda från 1967 säljs nu på auktion. Den har genom åren endast haft tre ägare och är en eftertraktad modell av samlare.

I förra veckan berättade vi om en fin Saab 95 från 1974 som skulle auktioneras ut på Bilweb Auctions septemberauktion.

Även ett fint exemplar av en Mercedes-Benz 230 SL Pagoda går nu under klubban på samma auktion. Bilen är från 1967 och har genom åren bara haft tre olika ägare. Den har en 2,3-liters rak 6a på 150 hästkrafter och körs på bensin. Kraften till bakhjulen går via en automatlåda. Modellen sägs vara eftertraktad av många samlare.

Mercedes-Benz 230 SL Pagoda formgavs av Paul Bracq. Motorn hade som grund i den vanliga sedanmodellen och ihop med pendelaxlarna bak hade man tillverkat en bil som var betydligt sportigare än tidigare generationer av SL. Mellan 1963 och 71 lanserades flera motoralternativ, och 230 SL sägs vara den mest kraftfulla. 230 SL visades upp på bilsalongen i Geneve 1963 och 1966 kom den femväxlade lådan som tillval.

LÄS MER: Mercedes AMG första laddhybrid – massivt vridmoment

Just den här bilen är nybesiktigad och enligt auktionsfirman spinner motorn fint, och bromsarna tar jämnt och bra. Suffletten är i bra skick, och allt fungerar som det ska. Helhetsskicket enligt auktionsfirman är att fordonet är i fint skick, där endast läderklädseln kräver omvårdnad.

Ulf Olsson, värderingsman på Bilweb Auctions: ”Fin bruksbil. Ingen rost. Skicket tyder på att mätaren bara slagit runt en gång och att bilen gått drygt 17 000 mil”

Är du intresserad av bilen har du till och med torsdag på dig att lägga ett bud. Den har ett bedömt värde på mellan 380 och 450 000 kronor. I skrivande stund är det ledande budet på 431 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com