Fick bot för att ha kört sin Ford Focus i 703 km/h

Italiensk kvinna i chock

Det finns rejäla hastighetsöverträdelser. Sen finns det det som denna italienska kvinna anklagas för.
Polisen hävdar att hon kört 703 km/h på en 70-väg – i sin Ford Focus.
Men inte förlorar hon körkortet för det.

Denna smått absurda historia tar plats i staden Ancona, nordöstra Italien, i början av juli.

Lokala medier där rapporterar om vad som måste vara världsrekord i fortkörningsböter. Enligt dem ska en italiensk kvinna ha fått en chock när hon öppnade posten från polisen, där det stod att hon kört för fort på en 70-väg. Polisen menade att hon överträtt hastighetsbegränsningen tio gånger om och färdats i 703 km/h i sin Ford Focus.

Detta stämmer förstås inte, utan det rör sig om en felskrivning.

Även om den italienska kvinnan påstods ha kört i 703 km/h på den där 70-vägen i sin Ford Focus (vars basversion för övrigt maxar omkring 210 km/h) räckte det tydligen ändå inte till ett indraget körkort. Påföljden för hennes hastighetsövertramp renderade nämligen ”bara” i drygt 9.000 kronor i böter samt tio straffpunkter på körkortet. Det ska vara halvvägs mot ett körförbud.

Anledningen till att felet uppstod ska vara en trasig fortkörningskamera. Polisen kritiseras nu ändå för att inte ha dubbelkollat informationen och dessutom bötfällt kvinnan och gett henne straffpunkter på körkortet.

Den stackars italienska kvinnan har fått rådet av den lokala trafikkommittén att först betala boten för att sedan bestrida den.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com