Ferrari patentsöker ny superbilsform

Gissningsvis en Special Projects-version av LaFerrari

Om Ferrari LaFerrari känns för vanlig kommer räddningen inom kort. Ferrari har sökt formskydd för någonting som ser ännu galnare ut.

Inte för att man ser en Ferrari LaFerrari i varenda gathörn, men den har trots allt tillverkats i 500 exemplar – om man inte räknar den öppna Aperta, dessutom. Så jag förstår om du har tvekat, eftersom det trots allt finns en liten men verklig risk att grannen också beställt en.

Kanske kan räddningen vara nära. Ferrari har nämligen formskyddat vad som ser ut som en utveckling av LaFerrari-formerna hos det europeiska patentkontoret. Gissningsvis är det Ferrari Special Projects som är i farten igen. Ni vet, de som nyligen tog fram Ferrari J50.

Ferrari S.p.A.

Och den ser ju rätt frän ut, den med.

Det är den australiensiska bilsajten Carscoops som har hittat bilderna och den formmässiga likheten med LaFerrari gör det lätt att dra slutsatsen att det vi ser är en one-off baserad på hyperhybriden.

Samtidigt är skillnaderna mot LaFerrari uppenbara. Här ser vi en kaross med fler flärpar och vingelement, större hål och en allmänt lite mjukare hållning. Faktum är att Ferrari lämnade in sin ansökan redan i augusti i fjol och Special Projects brukar inte dra ut onödigt länge på sina projekt.

Så förhoppningsvis behöver vi inte vänta alltför länge innan vi får veta vad det är Ferrari har i kikaren. Till dess bjuder vi på en färgläggning ovan, som ger en skymt av vad vi kan vänta oss. Vågar vi hoppas på en överraskning på Genèvesalongen?

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com