F1-bilen på Blocket som aldrig säljs

"Jag har själv inte pratat med någon seriös intressent"

Det är en av de mest sedda bilannonserna på Blocket.

Men Formel 1-bilen, som körts av Nick Heidfeld, har nu legat ute till försäljning i hela tio år utan att bli såld.

– En gång i veckan får man ett skojigt mejl där någon frågar om vi släpper den för två miljoner, säger Stevan Vujicic, bilförsäljare på Förenade Bil i Malmö.

Denna BMW M1 Sauber F1 kördes av tysken Nick Heidfeld säsongen 2006. Samma år var han stallkamrat med Jacques Villeneuve, Robert Kubica och Sebastian Vettel.

Det blev 18 starter, en pallplats och totalt 23 poäng.

Bilen har en P86-motor, det vill säga en V8-motor på 2,4 liter och är sammankopplad med en sjuväxlad sekventiell växellåda och fiberkoppling. Under ett normalt race på 30 mil tänder motorn åtta miljoner gånger och varvar över 16 000 r/min.

Lades ut halvt på skämt

En tid efter F1-säsongen hamnade bilen som auktionsgods på en välgörenhetsföreställning innan den landade i Malmö, hos Förenade Bil.

– Familjen Söderström, som äger bilföretaget, är racingintresserad och har en stor bilsamling. Att den hamnade där beror på att den är en så vacker bil, har Rolf Ramestam, dåvarande marknadschef vid Förenade Bil i Malmö, tidigare sagt till Expressen.

Lite som ett skämt lades F1-racern ut till försäljning på Blocket i marknadsföringssyfte. Detta till ett pris på nio miljoner kronor.

Kostar nio miljoner kronor

Nu, i december 2022, är bilen fortfarande en av de mest populära fordonen på Blocket.

Den har alltså legat ute till försäljning i tio år till samma prislapp och dragit till sig en enorm uppmärksamhet, utan att ha blivit såld.

– Vi är åtta säljare här. Det kan ha varit någon som har fått något seriöst mejl om den. Men jag har själv inte pratat med någon seriös intressent till den, säger Stevan Vujicic, en av försäljarna på Förenade Bil, till Bytbil.

Dock är det folk som hör av sig och skojsamt försöker pruta.

– En gång i veckan får man ett skojigt mejl där någon frågar om vi släpper den för två miljoner.

”Inga vinterhjul som passar”

Stevan Vujicic har inte tagit den för en spinn.

– Nej, men man hade gärna önskat sig det. Men den har inga vinterhjul som passar, haha.

Sen behövs det väl ett helt teknikteam för att hjälpa till att starta upp den också va?

– Ja, det stämmer säkert.

Om den unika F1-bilen finns kvar på Blocket om ytterligare tio år vågar han inte svara på.

Och att den nu legat där i ett decennium rör bilhandlaren inte i ryggen. Trots att den inte har sålts har bilen dragit trafik till andra annonser.

– Dessutom har vi en del bilentusiaster som kommer och besöker vår fina bilhall. Det är mest en rolig grej, säger Vujicic som tror att om den väl köps så är det av en samlare.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com