Enbent Instagram-kändis togs av polis i 205 km/h

Stoppad i super-Lamborghinin - se kaxiga hälsningen på nummerplåten

Polisen stoppade super-Lamborghinin i 205 km/h i timmen på motorvägen. Föraren – en amputerad och enbent Instagram-kändis – skyllde på att gaspedalen fastnat. Nu förlorar han körkortet och bilen, värd fem miljoner kr, beslagtas. Ser du hans kaxiga hälsning på nummerskylten?

”Har just anlänt i Frankrike på väg till Monaco och har 100 mil att köra, låt oss se hur snabbt tjuren kan klara det. Ligger lite efter så måste sätta besten på test, sedan vidare till Barcelona på måndag för Supercarrun”.

Så beskriver brittiske Instagram-kändisen ”Supercaroneleg”, sin lördag.

Den enbente föraren som är i 30-årsåldern kom nästan hela vägen till Monaco i sin Lamborghini Aventador SVJ innan polisen stoppade hans framfart i Saulce-sur-Rhône på motorvägen A7.

Den franska trafikpolisen klockade ”Supercaronelag” till 205 km/h där fartgränsen endast är 130 km/h, uppger flera franska tidningar. Körkortet omhändertogs på platsen. Patrullen blev förvånad när föraren, som på Instagram säger sig heta ”Ashley”, klev ur bilen. Han hade nämligen endast ett ben. Nummerskylten borde dock ha gett polisen en ledtråd ”SVI9 LEG” lyder den personliga plåten. Hans ursäkt till polisen: Gaspedalen hade fastnat.

Polisen har nu beslagtagit mannens Lamborghini Aventador SVJ med 770 hk. Det handlar om en verkligt unik Lamborghini med en prislapp på närmare fem miljoner kronor som endast är tillverkad i 963 exemplar. Den klarar 0-100 km/h på endast 2,8 sekunder.

Ashley, eller ”Supercaroneleg” som han kallar sig på Instagram har tidigare varit omskriven av brittiska tabloider. Han äger flera superbilar, Lamborghini, Porsche, Mercedes och exklusiva Ranger Rovers finns i mannens bilsamling. Flera av bilarna har nummerskyltar med ”LEG”.

På Instagram säger mannen:

I’m Ashley Half the legs twice the man!

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com