En riktig uroxe till suv

Biltillverkarens första suv

Den genererar 650 hästkrafter och klarar av 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Det är en Lamborghini Urus och nu kan den bli din.

Hos Premium Autocenter finns en Lamborghini Urus. Den är årsmodell 2019 och har rullat 3 790 mil.

Under motorhuven finns en fyrliters V8-motor som genererar 650 hästkrafter och 850 Nm. Kraften till de fyra hjulen går via en åttaväxlad automatlåda. Accelerationen 0-100 km/h går på 3,6 sekunder och toppfarten är 305 km/h.

Lamborghini Urus (betyder uroxe) presenterades i december 2017 och var biltillverkarens första suv. Den delar plattform med Audi Q7, Porsche Cayenne och Volkswagen Touraeg. Den konkurrerar bland annat med BMW X6, Mercedes-AMG GLE Coupé och Rolls-Royce Cullinan.

Just det här exemplaret är lackerad i svart, där interiören har skinnklädsel i svart och har Lamborghinis logo inpräglad i nackskydden. Den har ett sportavgassystem med svarta avgasrör. Multifunktionsratten är i läder och har F1-paddlar. Bilen är utrustad med keramiska bromsar och röda bromsok. Bilen har sju olika körlägen som föraren kan välja mellan.

Lamborghinin har adaptiv luftfjädring med ställbart chassi, antisladd- och antispinnsystem, adaptiv farthållare och 22-tums Lamborginifälgar.

Är man intresserad av denna Lamborghini, finns den hos Premium Autocenter i Sundyberg för 2 799 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com