En av de sista Saab 9–3 som någonsin tillverkades – säljs på auktion

En av de sista exemplaren av Saab någonsin

Det är en av de sista Saabbilarna som någon tillverkades i Trollhättanfabriken. Nu säljs en Saab 9–3 Aero Turbo4 på svensk auktion.

Kombinationen Opel och Saab kan verka udda, men det är temat på Bilweb Auctions senaste Auktion. Total kommer 68 olika fordon gå under klubban.

En av bilarna som kommer säljas till högstbjudande är en Saab 9–3 Aero Turbo4, årsmodell 2014. Det är den sista modellen från Saab och de sista exemplaren som lämnade fabriken i Trollhättan var Aero Turbo4. Det här exemplaret är i nyskick, och det finns en anledning till detta. Bilen transporterades direkt till Saab-museet i Kisa. Det är med andra ord i princip en helt ny bil. Allt om allt har den rullat 265 mil.

Saaben är i nyskick

Det tekniska skicket finns enligt auktionsfirman, inget att anmärka på. Inte heller interiören, som är i cremévit och svart skinn-inredning. Bilen är lackerad i svart metallic, som är i fint skick. De menar att det är en unik chans att skaffa en helt ny Saab.

Mikael Luft, förordnad värderingsman museum och samlare på Bilweb Auctions: ”Bilen är likvärdig med ny. Har aldrig varit ute i regn. Inga anmärkningar.”

Saaben har ett bedömt värde på mellan 380 000 och 450 000 kronor. Budgivningen startar 25 maj och avslutas en dryg vecka senare, 2 juni.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com