Elon Musk på Norge-besök

Får kritik för sin privatjet: Flög 6 varv runt jordon

Tesla-grundaren Elon Musk är på besök i Europa. I går besökte han Norge och träffade sitt fan, Rita Antunes, 9 år. ”Han var väldigt snäll. Det var jättefint”, säger Rita till Dagbladet.no. Samtidigt kommer kritik mot att Elon Musk flugit sex varv runt jorden i sitt privatjet.

Elon Musk inledde sitt Europabesök i fredags i Belgien. Trots att han vill rädda världen med elbilar är det privatjet som gäller för Musk. Anledningen till resan var att Elon Musk ville inspektera leveranserna av Tesla Model 3 som nu har börjat i Europa. Fred Christenhusz från Nederländerna blev den första i Europa att få en Model 3 levererad. Om någon vecka tros de svenska leveranserna starta.

Efter att ha besökt hamnen i Zeebrügge fortsatte Elon Musk till Teslas sammansättningsfabrik i Tilburg och därefter huvudkontoret i Amsterdam. Sedan bar det raskt av till Norge, som är Teslas viktigaste marknad, i alla fall mätt i marknadsandelar. Tesla har haft problem med sin service i Norge, och det ville Elon Musk titta till. Redan skedde i Musks privatjet.

Under söndagen var Elon Musk på plats på Teslas huvudkontor i Oslo och utanför hade fans samlats för att försöka få en skymt av Teslaidolen.

Där träffade han sitt unga fan Rita Antunes, 9 år, som är ett klimatmedvetet ungt Teslafan.

– Det var jättekul att träffa honom. Han skapar en bättre miljö av bilarna han tillverkar, säger hon. Familjen kör själv en Tesla, liksom många andra norska familjer.

Rita var mycket tagen av mötet och efteråt visade hon upp en t-shirt med Elon Musks autograf och texten ”Ad Astra”, mot stjärnorna.

Redan på söndagen flög Musk vidare till Eindhoven i Holland och sedan på kvällen vidare till Los Angeles i sin privatjet.

Samtidigt som Elon Musk besökte Norge i sin privatjet kom kritik mot hans frekventa flygande. Enligt Washington Post flög Elon Musk sex varv runt jorden förra året i sitt privata Gulfstrem G650 ER. Musk har flugit 250 gånger, både i affärer och för privata nöjen.

Kartläggningen visar också att Elon Musk flyger betydligt mer än världens rikaste man Jeff Bezos, som bara hade 150 flighter förra året. Och Apples vd Tim Cook lägger bara en sjundedel av de pengar Tesla lägger ner på Elon Musks flygningar.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com