Elon Musk är nu världens tredje rikaste person

Gick precis om Facebook-grundaren Mark Zuckerberg

Jeff Bezos, Bill Gates och Elon Musk.
Där har ni den nya topp tre-listan över världens mest förmögna personer efter att Mark Zuckerberg petats ned till fjärdeplatsen av Tesla-grundaren.

Det har väl knappast undgått många att det har gått bra för Tesla på börsen senare tid. Bara den här veckan har det det skett en lavinartad utveckling av aktievärdet.

I måndags rusade Tesla-aktien till nya rekordnivåer efter en aktiesplit. Till följd av detta rapporterar det finansiella informationsföretaget Bloomberg att grundaren Elon Musk, 49, numera har en nettoförmögenhet på 115,4 miljarder dollar. Detta betyder att han nu har gått förbi Facebook-grundaren Mark Zuckerberg på listan över världens mest förmögna personer. Zuckerbergs förmögenhet uppskattas ligga på 110,8 miljarder dollar, enligt Bloombergs miljardärsindex.

Bara under 2020 ska Elon Musks förmögenhet ha ökat med 87,8 miljarder dollar. Samtidigt ska Tesla-aktien ökat med nära 500 procent i värde.

Fortsätter utvecklingen i samma takt lär det inte dröja länge innan han kniper andraplatsen från Microsoft-grundaren Bill Gates, som har en nettoförmögenhet på 127 miljarder dollar.

Amazon-grundaren Jeff Bezos kommer nog förbli ohotad etta ett tag till framöver. Han är nämligen värd 207 miljarder dollar, enligt Bloomberg.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com