Elektriska GMC Hummer får "krabbgång"

Ska kunna köras diagonalt framåt

En dryg månad återstår inför premiären av GMC Hummer.
Elbilspickupen ligger inne med 1 000 hästkrafter – men det är en annan djurreferens som här får stå i rampljuset.
Genom ”krabbgång” ska den nämligen kunna köras diagonalt.

Egentligen var det tänkt att GMC Hummer skulle presenteras den 20 maj. Men på grund av den stundande pandemin är i stället den 20 oktober datumet då det är premiärdags för ”världens första helelektriska superpickup”. Eller ja, så beskriver åtminstone General Motors sin GMC Hummer.

Ännu har det inte presenterats särskilt mycket om bilen. Som det nämns i ingressen har den 1 000 hästkrafter. Det ska göra att GMC Hummer klarar 0-60 mp/h (0-96 km/h) på tre sekunder. Dessutom har den har ett smått löjligt vridmoment på 15 500 Nm.

Den ska också ha ett avtagbart tak á la Jeep.

Men på måndagen släppte GM en teaser-video (videospelaren ovan) som har fått delar av det motorintresserade internet att verkligen reagera. GMC Hummer ska nämligen ha ”krabbgång” (crab walk) som en funktion. Det innebär att föraren ska kunna vrida på alla fyra hjul och köra bilen diagonalt framåt. Denna funktion ska vara skräddarsydd för terrängkörande kunder, enligt GM.

”Ibland är de största kliven framåt faktiskt diagonala”, står det i klippets beskrivning.

I kommentarsfältet till Youtube-videon kommenteras det nu friskt att fickparkering inte lär bli någon utmaning med denna bil. Med det sagt är det inte presenterat om hjulen ska kunna gå att vrida 90 grader.

Vi får väl snällt vänta in mer beskrivande demonstrationer av hummerns krabbgång.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com