Discobilen - med 65 000 mosaikbitar

Men är den verkligen gatlegal i Ryssland?

Årets fulaste bil – eller en discodröm på fyra hjul? Här är en Mitsubishi Eclipse som fick en väldigt udda kaross.
65 000 små glasmosaik-bitar och en månads enträget jobb har gjort bilen till en viral succé.
Jodå, det finns en film på Youtube som visar hela det märkliga projektet.

Garage54 i Ryssland är hyfsat kända för att ta sig an märkliga projekt. Och frågan är om inte det senaste uppdraget tillhör det mest udda.
Ägaren av ett disco ville ha sin bil – en tredje generationens Mitsubishi Eclipse – så lik en discokula som möjligt.
Det tog fyra tålmodiga män och en månads jobb att slutföra jobbet: att fästa 65 000 små glasmosaik-bitar över hela karossen.
Ägaren av Garage54 förklarar en bit in i projektet att de möjligen har underskattat utmaningen:
– När vi klistrade fast de 20×20 mm små bitarna på bilens platta ytor så var det lätt. Då låg alla på en lång rad. Men sen kom vi till de svåra delarna, som de rundade skärmarna och olika kanter. Så vi var tvungna att skära varje liten bit för att de skulle passa.
– Men vi ger inte upp, vi ska fixa det!

Så blev det – efter fyra veckor var alltså discobilen klar.
Men får man verkligen köra bilen i dagsljus på en gata – eller riskerar andra trafikanter att bländas av 65 000 glasplattor? Det förtäljer inte historien.
Tysk polis hade i alla fall stoppat en sån här rullande discokula. I höstas beslagtog Hamburgpolisen en guldfolierad Porsche Panamera. De stoppade den 31-årige ägaren och uppmanade honom att ta bort foliet, då det ansågs kunna blända andra trafikanter.
Men han fortsatte att köra sin extravaganta guldbil och då beslutade sig polisen för att beslagta hans nycklar och registreringsplåt, utfärda en bot och bogsera iväg fordonet. I bildspelet ser du polisens foto från händelsen.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com