Därför stoppas nya Volkswagen Golf 8 - omedelbart

Nya Volkswagen Golf 8 stoppas från leverans till kunder med omedelbar verkan, rapporterar tyska Der Spigel.
Anledningen är att bilen drabbats av dataproblem med programvaran.
Bilar som tillverkas kommer nu att parkeras vid fabriken i Wolfsburg.

BytBil har tidigare rapporterat om att Volkswagen har problem med programvaran till nya elbilen ID.3. Nu har även storsäljaren Golf drabbats av svåra problem. Nya Golf 8 stoppas omgående från leveranser till kunder.

Enligt den ansedda tyska tidningen Der Spiegel har Golf drabbats av problem med dataöverföring av programvaran på styrenheten till online-uppkopplingen. Det leder bland annat till att nödsamtalsfunktionen i bilen inte fungerar korrekt. Felet upptäcktes vid rutinkontroller i Volkswagens kvalitetssäkring. Volkswagen bekräftar felet för Der Spiegel och en uppdatering ska troligen finnas tillgänglig i slutet av juni.

Golfmodellen fortsätter att produceras vid fabriken i Wolfsburg, men bilarna kommer att parkeras vid fabriken fram till att uppdateringen är tillgänglig. 30 000 bilar har hittills levererats till kunder – samtliga kommer nu att återkallas. I Sverige rör det sig om ett mindre antal bilar som levererats och kommer återkallas för uppdatering.

Även under utvecklingsarbetet av Golf 8, som har en helt digital förarmiljö, rapporterades det om problem som försenade lanseringen av modellen. Volkswagen har investerat 20 miljarder kronor för att utveckla nya Golf.

När BytBil nyligen testade en ny Golf i Sverige upplevde vi flera digitala barnsjukdomar under testet, bland annat frågade bilen ideligen efter en uppdatering som inte gick att göra. BytBil har sökt Volkswagen i Sverige för en kommentar om leveransstoppet även gäller här.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com