Därför övergavs 11 Ferrari-bilar på åkern

Se bilderna på superbilarnas förfall

Elva exklusiva Ferrari-bilar har hittats övergivna på en åker. Bilarna har stått bortglömda och övergivna i nästan 10 år. Bakom historien döljer sig en personlig tragedi.

Här är historien och bilderna som har fängslat 100 000-tals bilentusiaster i USA. Hur kan elva exklusiva Ferrari-bilar i miljonklassen överges åt sitt öde på en åker i nästan tio år?

Ben Brench driver bilsajten Silodrome och fick höra om historien av Ferrari-profilen Paul Cox i Houston. Det visade sig att det döljer sig en personlig tragedi bakom de elva sportbilarna som övergetts.

En i Houston berömd advokat började samla på Chevrolet Corvette-bilar innan han bytte hobby till att samla på exklusiva Ferrari. Hans samling växte till 13 Ferrari-bilar, bland annat en Testaressa, en 308 QV, två 328:or, en 400i, några Mondial och två F355.

Advokaten drabbades 2011 av en svår sjukdom. Innan han skrevs in på sjuhuset betalade han för att få sina älskade bilar lagrade i en depå. Men efter en tid missade han att betala hyran och de ansvariga för depån dumpade hans bilar på ett fält utanför Houston. Även fast han började betala hyran igen blev bilarna kvar på fältet, övergivna och utan tillsyn.

Under nästan ett decennium har bilarna nu stått på åkern och fått förfalla. Ända tills advokatens familj tog kontakt med den lokala Ferrari-experten Paul Cox för att få hjälp med att sälja klenoderna. Fyra bilar visade sig ha försvunnit spårlöst, två Ferrari och två Rolls-Royce. Men elva sportbilar stod fortfarande uppradade på åkern.

Bilarna kommer nu att bärgas från åkern för att repareras innan de säljs vidare till nya ägare.
Paul Cox ska också berätta om bilarna och omständigheterna på den kommande Ferrari-festivalen i Houston.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com