Då kommer Peugeot 308 som elbil

Även Opel Astra kommer som elbil

När nya Peugeot 308 lanserades erbjöds den som en laddhybrid, men inte som renodlad elbil. Nu har den franska biltillverkaren meddelat att en sådan version kommer, men det kan dröja ett tag. Även Opel Astra är på gång som elbil.

För en tid sedan presenterades nya generationen av Peugeot 308 med en uppdaterad design och erbjöds som laddhybrid. Nu har Peugeot sagt att modellen kommer att erbjudas som elbil, men först om två år, 2023. Den kommer ha en drivlina som inte tidigare har tillkännagivits, och på så sätt ska den kunna konkurrera med Volkswagen ID.3. Även den nya generationen av Opel Astra kommer bli en renodlad elbil, rapporterar Automotive News Europe.

En presstalesperson för den franska biltillverkaren sade att det är för tidigt att ge några fler detaljer, inklusive på vilken plattform bilen kommer baseras på. Enligt publikationen finns det två alternativ för Stellantis: antingen kommer den baseras på CMP-arkitekturen, samma som Citroën C4 använder sig av. Plattformen kan tillgodose både bensin-, diesel- och renodlade el-drivlinor. 

LÄS MER: Peugeot 3008 har lanserats i Sverige

Dock verkar det mer sannolika alternativet vara kommande e-VMP plattformen, en elektrisk anpassning till EMP2, som Peugeot 308 byggs på. E-VMP förväntas lanseras just 2023. 

Även nya Opel Astra planeras att lanseras nästa år, och kommer baseras på EMP2-plattformen, samma som DS4. Inte heller här finns det några detaljer om bilen, förutom att den även kommer erbjudas som laddhybrid. 

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com