Bytbil på plats på eCar Expo: Sverigepremiär för Nissan Ariya

Får en räckvidd på upp till 52 mil

I samband med elbilsmässan eCar Expo visas för första gången Nissan Ariya upp i Sverige. Det finns två batteriet och tre versioner att välja mellan med en räckvidd på upp till 52 mil.

I samband med att elbilsmässan eCar Expo börjar idag, 29 april, har Nissan Ariya premiär i Sverige och Bytbil är på plats för en första titt.

Ariya är Nissans nya elbil, en crossover. Modellen kommer med två olika batteristorlekar och tre versioner.

Ariya Advance har ett 63 kWh-batteri med framhjulsdrift och en räckvidd på upp till 40,3 mil enligt WLTP. Den har standardutrustning som bland annat innehåller vätskekylt batteri, värmepumpsystem, e-pedalstep och Nissans Intelligent Mobilility tekniker, såsom Propilot, förutseende autobroms, aktiv dödavinkel- och filbytesvarnare.

Ariya Evolve har i sin tur ett batteri på 87 kWh med framhjulsdrift och en räckvipp på upp till 52 mil. Med den utrustningsnivån tillkommer även head-up-display, adaptiva LED-strålkastare, elektrisk skjutbar mittkonsol, elmanövrerade stolar och ratt med minnesfunktion, och syntetiskt läder.

Fyrhjulsdrift och 49,3 mil 

Sist kommer Ariya e-4orce Evolve, som har samma batteri, men med fyrhjulsdrift. Med e-4orce är räckvidden upp till 49,3 mil.

För alla versioner finns trefas 22 kW-laddare tillgängligt som tillval.

Ariya Advance och Evolve kommer finnas tillgängliga från sensommaren i år, medan Ariya e-4orce kommer kunna levereras från hösten/vintern 2022.

Ariya Advance kostar från 525 200 kronor, Ariya Evolve från 623 200 kronor och Ariya e-4orce Evolve kostar från 648 200 kronor. Alla versioner är beställningsbara idag.

eCar Expo är öppet för allmänheten 30 april och 1 maj.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com