Bugatti Niniette 66 saknar hjul

Men den kan åka på vatten

Biltillverkaren Bugatti slog sig samman med båtbyggaren Palmer Johnson. Resultatet är en 20 meter lång lustjakt.

Du vet hur det är, när man kör ner till småbåtshamnen och genast får man skämmas över att ens nya Bugatti Chiron inte matchar den nya 65-fots Feretti som man betalat med en kvick överföring genom Caymanöarnas skattedimmor. Och den där jävla Lundberg på platsen bredvid har både bil och båt från Aston Martin.

Nu finns det äntligen en lösning. Bugatti gick till lustjaktbyggaren Palmer Johnson i Monaco och bad dem lösa ett litet dilemma – nämligen precis det som du och jag upplevt: att det är så gräsligt svårt att hitta både båt och bil i samma stil.

Så Palmer Johnson lånade några linjer från Chiron, framför allt den där hästskoprofilen, och spikade ihop en båt som de sedan målade i typiska Bugattifärger. Och ja, självklart kan du få den i samma färg som just din bil. Precis som bilens kaross är båtens skrov av kolfiber, så till och med om du har klarlackat bilen går det lika bra på båten.

Möbelmaterialen består också till hög grad av kolfiber, kompletterat med läder och en och annan träbit, åtminstone i golven. Ett badkar och en eldstad hör till de lite mer udda tillbehören du förmodligen saknar i bilen.

Tjugometersbåten drivs av ett par dieslar från tyska MAN, V8:or på 16,2 liter och 1.000 hästkrafter styck. Toppfarten är 44 knop och förmodligen räcker 3.000-literstanken ända till Sandhamn och tillbaka. Bra, då får Lundberg soppatorsk före dig.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com