BMW:s nya elbil sluttestas

Testas i betydligt klimat

Den har testats i ytterst kalla temperaturer i norra Sverige. Nu är det dags för motsatsen när BMW i7 i stället utsätts för väldigt varma miljöer.

För en kort tid sedan visade BMW upp sin kommande elbil, BMW i7, när den testades i rejält kyliga miljöer. Testet genomfördes närmare bestämt i svenska Arjeplog.

Tidigare i år lanserades nya BMW i4, och snart är det dags för den nya elbilen i7. Under testningen i Sverige fick fordonet både uthärda testning på fjädringen, bromsar, styrning, kördynamik och stabiliseringssystemet. Och även batteriet pressades ordentligt i de kalla temperaturerna.

Nu har BMW transporterat i7 till betydligt varmare miljöer, när den testades i extremt hetta som finns på vissa platser i världen. Även de här gången är syftet med provet att utvärdera åkkomforten och väghållningen. Exempelvis testas hur bilen klarar av att köras i backar med ett släp inkopplat, eller i nedförsbacke med ett fulladdat batteri. Biltillverkaren vill även se hur luftkonditioneringen och annan elektronik ombord hanterar värmen, samt hur andra material i interiören hanterar extrem värme.

Nästa år kommer en ny generation av BMW 7-serien presenteras och den elektriska BMW i7 bygger på samma koncept som övriga 7-serien.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com